Business Garden licht omwonenden in

Business Garden licht omwonenden in

Amersfoort, 19 december 2013 – Op dinsdag 17 december 2013 vond een informatiebijeenkomst plaats van het project Business Garden op het Stationsplein in Amersfoort. Genodigden waren: buurtbewoners, geïnteresseerden van De Berg, De Waag, Toon Hermans Huis, Christen Unie, Campina, de gemeente, huurders, investeerders, makelaars, bouwpartner Lithos bouw & ontwikkeling en de architecten van Business Garden.

Tijdens de presentatie werd door initiatiefnemer Paul Heistein van One Planet en architect Bill Dunster van ZED Factory de visie toegelicht voor dit project en konden aanwezigen feedback geven op het ontwerp. Daarnaast werd de aanpak van de invulling van het Stationsplein besproken, waarvoor One Planet een van de gesprekspartners van de gemeente is.

Het project en stand van zaken
Op dit moment zijn reeds meerjarige huurcontracten en huurgaranties voor 50% voor de beschikbare ruimtes gesloten en in 2014 wordt volop gewerkt om de overige ruimtes te gaan verhuren en per september 2014 met de bouw te starten.

Business Garden wordt een absoluut topstuk van duurzaam bouwen- en gebruiken conform de tien principes duurzaamheid van het WWF en een visitekaartje voor de stad Amersfoort.
Business Garden omvat  4.500 m2 en biedt:
•     Kantoorruimte en werkplekken geschikt voor zowel grote organisaties als voor ZZP-ers en dagbezoekers.
•     12-14 bijzondere vergaderruimtes en tuinvergaderplekken variërend van 6 tot 150 personen.
•     Horeca met verse biologische streekproducten.
•     Mobility center: elektrische en biogas auto’s die iedereen mag huren.
•     Inspiratie- en informatiecentrum duurzaamheid.
•     Actieve programma met lezingen, borrels, netwerkbijeenkomsten, etc.

Toplocatie
Business Garden ligt centraal gelegen in het land, op het Stationsplein 14-16 in Amersfoort op 50 meter afstand van de hoofdentree van het centraal station. Uitstekende bereikbaarheid dus per openbaar vervoer, auto en fiets.

Belangstelling?
Voor meer informatie over te huren ruimte neemt u contact op met Paul Heistein. Zijn gegevens zijn: paul.heistein@oneplanet.org/06- 52 40 19 47.