Presentatie Business Garden

Presentatie Business Garden: dinsdag 17 december 17.0018.30 uur
Locatie: Het Gymnasium, Groen van Prinstererlaan 37B, 3818 JN Amersfoort

One Planet nodigt u van harte uit voor een presentatie van ons duurzaam renovatieproject Business Garden. Welkom zijn: buurtbewoners, geïnteresseerden van De Berg, De Waag, Toon Hermans Huis, Christen Unie, gemeente, huurders, investeerders, bouwpartner Lithos bouw & ontwikkeling en de architecten van Business Garden. Wij lichten onze visie toe voor dit project en ontvangen deze middag graag feedback en ideeën van alle belanghebbenden.

Business Garden wordt een baanbrekend topstuk op het gebied van duurzaamheid en een echt visitekaartje voor de stad. Wij gaan van energielabel G tot wellicht het eerste volledig energiezelfredzame  gebouw van Nederland, dus A++,  met een aantrekkelijk businessmodel voor huurders en investeerders en goedkeuring van WWF als mondiaal voorbeeld van de 10 Principes duurzaamheid.

Wij hebben al meerjarige huurcontracten en huurgaranties voor 50% voor de beschikbare ruimtes gesloten en gaan straks volop naar de markt om de rest te verhuren. Business Garden heeft 4.500 m2 en biedt:
•     Kantoorruimte en werkplekken geschikt voor zowel grote organisaties als voor ZZP-­‐ers en dagbezoekers.
•     12-­14 bijzondere vergaderruimtes en tuinvergaderplekken variërend van 6 tot 150 personen.
•     Horeca met verse biologische streekproducten.
•     Mobility center: elektrische en biogas auto’s die iedereen mag huren.
•     Inspiratie- en informatiecentrum duurzaamheid.
•     Aansprekend theater en actieve programma’s zoals lezingen, borrels, netwerkbijeenkomsten, etc.
doorsnede

Renovatie Regentesselaan en Stationsplein
One Planet, De Waag, gemeente Amersfoort en buurtbewoners De Berg hebben samen het initiatief genomen tot de renovatie en vergroening van de Regentesselaan. Dit is nu in uitvoering en een voorbeeld van wat kan gebeuren rondom het Stationsplein als alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Er wordt een plan met NS en de gemeente opgesteld voor het aanpakken van andere problemen c.q. kansen op het Stationsplein (toilet, zwerfaval, betere routing, etc.) Wij zijn tevens met de gemeente (afdeling verkeer en vervoer) bezig met oplossingen voor een alternatieve fietsparking op het Stationsplein. Als het plein eenmaal vrij is van fietsen, kunnen wij starten met de renovatie van het gebied tot een bruisende, duurzame en economisch vitale kernplek!

Graag gaan we in gesprek om te kijken hoe wij de mooie kansen in en rondom het Stationsplein samen kunnen invullen. U bent van harte welkom! Uw komst kunt u opgeven via info@oneplanet.org  of telefonisch aan Paul Heistein, initiatiefnemer van Business Garden: 06-­‐52401947.