Flex-Appartementen

 


Een robuust, demontabel appartement inclusief badkamer en keuken, waarmee leegstaande kantoorgebouwen omgebouwd kunnen worden tot kleine woonruimtes. Met een unieke ‘nuts-navelstreng’ waarmee elektriciteit, water, riool en ventilatie worden verzorgd. Kijk onder tabblad Project: FlexApartment en onder Product: FlexApartment

Het FlexAppartement wordt opgebouwd uit modulaire wanden, plafonds, badkamer en keuken. Het wordt voorzien van een unieke nuts-navelstreng langs de boven-voorkant van de cabine, waarin de water-, en elektriciteitsleidingen en het riool zijn weggewerkt. Uitermate robuust en eenvoudig! En het maakt het mogelijk om het FlexApartment overal neer te zetten; geen gaten voor de rioolafvoer en de bestaande plafonds kunnen blijven staan, het gastgebouw hoeft nauwelijks aangepast te worden. De stevige wanden zijn gemaakt van gelamineerd hout (dus zeer stabiel qua vorm) met een warmte-, geluid- en brandwerende kern van duurzaam kurk.


Het FlexApartment heeft een hoogwaardige prefab badkamer- en keuken- unit, opgebouwd uit modulaire onderdelen die passen door een standaard-deur, -lift, -trap of -raam. Dit maakt het mogelijk om een FlexApartment in te bouwen in bestaande panden en ruimtes. De sanitaire unit is gekoppeld aan de nutsvoorzieningen (water, riool, elektra) via een unieke ‘navelstreng’ naar een zeer krachtig centrale vacuümpomp ergens in de kelder of op de begane grond van het gebouw. Hij gebruikt maar 1 liter water per spoeling in plaats van de gebruikelijke 6-7 liter water met een conventionele wc.