Bye Bikes I

Bye Bikes 1

Met twee studenten van de Hogeschool Utrecht (Hugo Waard, Pieter Hilhorst) en een begeleider uit Amersfoort (Wytse Kuijper) en een planner (Saskia Huizinga) heeft One Planet in 2010 gekeken naar alternatieve stallingsmogelijkheden voor fietsen op Stationsplein Amersfoort. Vanuit onze locatie aan het Stationsplein zijn wij dagelijks alle bewegingen voor onze ramen en ook de onbenutte potentie. Het stationsplein kan een bruisende, groene, inspirerende toegangspoort voor Amersfoort zijn, een ‘Barcelona Ramblas’, met cafe’s, kunst, nieuwe types duurzaam transport enz. Alleen … de fietsen staan in de weg. One Planet presenteerde haar ideeën aan een breed gezelschap van betrokkenen, inclusief de wethouders van gemeente Amersfoort. Met studies, plaatjes en een film erbij.

 

Saskia Huizinga

 

 

 

De wethouders waren enthousiast, maar het was net voor de verkiezingen. Ze vroegen One Planet om haar werk weer op te pakken met de nieuwe wethouders.

Geachte gast

One Planet Foundation, Stationsplein 16, Amersfoort is een katalysator en kraamkamer voor duurzaamheidprojecten. Zij streeft voor behoud van een leefbare wereld door het verminderen van CO2-uitstoot en ecologische Voetafdruk. Zij ziet praktische kansen om duurzaamheid te bevorderen, maakt conceptstudies en haalbaarheidsstudies, en zoekt vervolgens partners en financiering om deze kansen te realiseren. 

Een van haar initiatieven is het project Bye Bikes. Samen met twee studenten van de Hogeschool Utrecht (Hugo Waard, Pieter Hilhorst) en een begeleider uit Amersfoort (Wytze Kuijper) willen wij kijken of er een betere opberg alternatief voor de fietsen op Stationsplein Amersfoort te vinden is. Wij zien dagelijks de bewegingen voor onze ramen en wij ruiken veel onbenutte potentie! Het stationsplein zou een bruisende, inspirerende ‘kloppende hart’ en ingangspoort voor Amersfoort kunnen zijn, een soort ‘Barcelona Ramblas’, met cafés, kunst, groen enz. Alleen… de fietsen staan in de weg.

Hugo, Pieter en Wytze willen hun bevindingen en visie op een aantal oplossingen graag kort presenteren aan een aantal betrokkenen en stakeholders uit Amersfoort. Daartoe nodigen wij u van harte uit voor een presentatie met hapjes en iets te drinken.

– Wanneer:        16.15-17.45uur dinsdag 16 februari 2010

– Waar:             One Planet, Stationsplein 16, 3818 LE Amersfoort

(Tegenover ingang NS-Amersfoort, zie routebeschrijving)

 Agenda:            16.15-16.30       inloop

  • Welkom naar One Planet
  • Inleiding door stadsarchitect Noud de Vreeze

16.45-17.30        Presentatie Bye Bikes       Wytze, Hugo, Pieter