Doezo

Doezo

In 2011 kwamen twee Amersfoortse dames – Marieke van Kruchten en Lemke Staring – naar One Planet met de ambitie om een ‘hands-on’ duurzaamheid educatie voor kinderen te starten. Ze noemde hun initiatief “Doezo!” Maar als burger, hoe maak je een begin met duurzaamheid? Hoe geef je vorm aan je ideeën? Ze wilden One Planet als organisatie gebruiken om hun duurzaamheidsinitiatief te beginnen.

Daarom heeft One Planet een nieuw project ‘Doezo’ geopend, met Marieke en Lemke als projectleiders, en werkruimte en assistentie aangeboden. Zij zijn aan de slag gegaan en ook snel een ondernemers prijs gewonnen, waarmee ze de eerste stap konden maken.

Daarna hebben ze als cadeau van een bedrijf, een nieuwe bestelwagen gekregen. Deze hebben ze als Duurzame Ontdekbus ingericht, waarmee ze kennis over duurzaamheid op actieve en speelse wijze bij kinderen op scholen brengen.  http://stichtingdoezo.nl/ontdekbus/ Dan hebben ze hun eigen Stichting Doezo opgericht http://stichtingdoezo.nl en uit One Planet gestapt om op eigen benen verder te groeien.

One Planet heeft dus gediend als kraamkamer en opstart plek voor Doezo om haar ideeën over duurzame educatie voor kinderen, verder te brengen. http://stichtingdoezo.nl/duurzame-ontdekplek/