Earth Hour energy donation

Earth Hour energy donation

One Planet had in 2008 een idee voor een Earth Hour fondsenwerving actie, en vond een aantal partijen bereid hieraan mee te werken. Zo is een samenwerking ontstaan tussen One Planet (initiator en coördinator), Aeneas Uitgevers, Eric Schoones (auteur), WNF Nederland en Essent. Doel was; Essent klanten de ingeschatte waarde van hun energiebesparing tijdens Earth Hour laten doneren aan WNF Klimaatacties. Hoe meer Essent-klanten meedoen met Earth Hour, en hoe meer energie zij tijdens Earth Hour besparen, hoe meer geld zij doneren naar WNF klimaatacties. Klanten die meedoen krijgen als dank van Essent en van WNF, een e-book “Een te grote kist bananen” van Eric Schoones.

Essent was destijds hoofdsponsor van WNF. Vanwege de overname van Essent door het Duitse RWE, dat in milieukringen een slechte naam had door haar gebruik van bruinkool, heeft WNF haar relatie met Essent verbroken. Ons One Planet initiatief voor de Earth Hour actie ging daarom helaas niet verder.

Het idee is echter nog even in 2018 als in 2008. Misschien hebben energiebedrijven en WNF nog steeds belangstelling? Wij zien kansen om het idee weer op te pakken!

Click: www.earthhour.org/what-is-earth-hour  and  https://en.wikipedia.org/wiki/Earth_Hour