EcoMe Wellant

EcoMe Wellant

EcoMe Wellant was door One Planet in 2007 geïnitieerd als een educatief project om schoolkinderen te leren over duurzaamheid, voetafdruk en CO2-reducties. Vier partijen vormden hiervoor een samenwerking;

  • One Planet (project initiator en coordinator)
  • VMBO Wellant College (de schoolkinderen)
  • De Kleine Aarde (kennis van Voetafdruk)
  • ORG-id (wilde een projectleider leveren)

Doel was om de 350 VMBO-leerlingen in Wellant College Vathorst te laten ontdekken wat ze zelf in de praktijk kunnen doen om hun eigen CO2 uitstoot en voetafdruk, en die van hun gezin thuis, en van de school, te verlagen. Ze leren hiermee ook projectmatig te werken (vakoverstijgend) samen met andere leerlingen aan een gezamenlijk doel.

Op basis van dit proefproject in Vathorst wilde Wellant College een formule en een lespakket ontwikkelen dat naar de overige 26 Wellant Colleges in Nederland verspreid kan worden en als onderdeel van het jaarlijkse lesprogramma van de school gebruikt kan worden.

Maar de financiering van het project door Wellant hoofdkantoor alsmede de subsidieondersteuning van de gemeente duurde te lang. De educatie projectleider van ORG-id kon niet zo lang wachten en heeft een andere baan genomen als directeur Hortus. Zonder concrete financiering zag One Planet geen perspectief om het project langer open te houden.