Fietstunnel Regentesselaan

Fietstunnel Regentesselaan

In februari 2018 heeft de gemeente Amersfoort ervoor gekozen een nieuwe fietskelder onder het voorplein van het station te laten bouwen. Hiervoor is een additionele toegangstunnel van € 3,7 miljoen nodig. De entree van de fietstunnel is nu gepland op de plek waar de Berkenweg en Johan van Oldebarneveltlaan samenkomen. One Planet is van mening dat de ingang van deze tunnel beter verplaatst kan worden naar de Regentesselaan. Ingolf Kruseman van bureau ASK, werkzaam bij One Planet, heeft hiervoor een plan gemaakt – zie de tekeningen hieronder.

Dit alternatieve plan heeft diverse voordelen ten opzichte van het plan van de gemeente: veiliger, efficiënter en overzichtelijker. Niet alleen sluit de ingang van de fietstunnel veel beter aan op de vorm van het stationsplein, het nieuwe plan maakt ook veel beter gebruik van de bestaande verkeersstromen. Verder is de brede centrale tunnel geschikt voor fietsers én voetgangers. Dat zorgt voor een veiliger stationsplein met een betere doorstroming voor fietsen, brommers, personenauto’s, taxi’s en bussen.

Hieronder ziet u schetsen van het nieuwe plan. De tabel daaronder geeft een indruk van de verschillen met het bestaande plan van de gemeente.

Doorsnee:

 

 

 

Maaiveld:

Kelderniveau:

Huidig plan = entree Berkenweg Nieuw plan = entree Regentesselaan
Gemaakt op smalste deel van stationsplein, waardoor ruime bocht gemaakt moet worden = chaos voor verkeer Auto en busverkeer blijft praktisch hetzelfde qua aansluiting en is nu doorgaand zonder kruisverkeer.
Fietsers vanuit stad moeten omfietsen om naar fietskelder te komen Handhaven vertrouwde fietsroute; het verandert pas op stationsplein, goede doorgaande verkeer bewegingen en geen opstoppingen meer.
Onnodige kosten; fietspaden noordoostkant worden verwijderd om fietsverkeer aan andere kant te krijgen Kostenbesparing = oversteek voor fietsers aan noordoostkant is onnodig
Onveilig voor voetgangers door kruisverkeer met gemotoriseerd verkeer Geen overstekende voetgangers meer. Fietsers en voetgang kunnen mooi en veilig onderdoor.
Afrit voor fietsers naar kelder vergt veel ruimte. Aansluiting niet fijn uit Berkenweg als je rechts wil. Chaotische opstopping van fietsers in spits tussen doorgaand vs. afbuigend verkeer te verwachten Andere aanrijroute en andere locatie entree van de fietsenkelder. Nu centraal, goed toegankelijk en overzichtelijk.
Geen goede taxistandplaats en veilige kiss-&-ride met blijvend risico bij oversteek van voetgangers Nieuw kiss-&-ride en taxistandplaats, veilig uitstappen en geen oversteek nodig
Weinig ruimte voor groen Meer ruimte voor groen en bomen, de groene taluds kunnen prachtig groen aangelegd worden
Bus en autoverkeer door elkaar+ taxi is de slechtste oplossing. Gevolg: later veel klachten en chaos, die vraagt dan weer om betere oplossing: kosten. De busbaan zet mensen af zoals gebruikelijk. Vertrekkende bussen kunnen zonder hinder vertrekken. Auto’s en taxi’s kunnen makkelijk parkeren, zijn snel weg en doorgaand verkeer ervaart minder hinder.
Businesscase is negatief Er ontstaat mogelijk ruimte voor commerciële ondernemingen horeca of winkels onder de weg
1 toegang fietsend en 1 trap De fietskelder krijgt 1 of 2 toegangsmogelijkheden fietsend
Nog niet alles helder en bekend En nog enkele ander voordelen (n.t.t lichten)
Mensen die bij bedrijven werken aan de overkant van het station lopen onderdoor de centrale tunnel en dan direct naar hun bedrijfsgebouw. Zonder autoverkeer tegen te komen.

 

Meer weten?

Neem contact op met Ingolf Kruseman; tel: 06-1135 0580, info@asking.nl. Of kom langs op kantoortijden bij One Planet, Stationsplein 16, 3818 LE Amersfoort

In de krant:

“Kleine Kiss-&-Ride”

Hier een alternatief met meer groen en een kleinere ‘kiss-&-ride’ …