Flex-Appartement

Flex-Appartement

Flexibel en betaalbaar

One Planet heeft een robuust, flexibel en demontabel appartement met badkamer en keuken ontworpen en gebouwd, waarmee leegstaande kantoorgebouwen gevuld kunnen worden met kleine wooneenheden tussen 18-60 m2. Het hele gebouw met alle woningen sluit aan op één centrale vacuümpomp in de kelder. Dit product alsmede alle rechten daartoe, plus onze coalitie van partner-leveranciers, werd eind januari 2020 door de firma Bouwbedrijf Huurdeman B.V. in Amersfoort van One Planet overgenomen.  https://www.huurdeman.nl  Huurdeman heeft in hun pand een nieuwe showroom gebouwd en biedt nu FlexAppartementen op commercieel basis in de markt.

Voor mensen met een klein budget

 • Zorgcliënten
 • Studenten
 • Vluchtelingen
 • Alleenstaande ouders
 • Jonge starters

Innovatief en duurzaam!

Het FlexAppartement past onder het bestaande kantoorplafond en vereist slechts minimale aanpassingen aan het gebouw. U hoeft geen gaten in de vloer te maken en het plafond kan blijven staan. De cabine - compleet met wanden, dak, deuren en isolatie - kan in één dag door twee arbeidskrachten worden gebouwd, en de badkamer-keuken in minder dan een halve dag. Gebruiksklaar! De modulaire onderdelen worden als flat-pack kit met pre-engineered componenten geleverd, zoals een IKEA-pakket, en past door een normale deur en in een normale lift, of door een luik in de gevel. De muren en plafonds zijn gemaakt van robuuste sandwichpanelen en klikken in elkaar. Het FlexAppartement maakt gebruik van een vacuüm rioolsysteem zoals in een scheepscabine, waardoor de plaatsing van de cabine zeer flexibel is. De wc gebruikt maar 1 liter water per spoeling in plaats van de gebruikelijke 6-7 liter, en het vacuümsysteem zuigt de wc-luchtjes weg, net als in een vliegtuig.

De oplossing voor twee problemen

 1. Leegstaande kantoorgebouwen; in sommige bedrijfsterreinen, zoals De Hoef in Amersfoort, stonden 40% van alle kantoorruimtes leeg, soms meer dan 10 jaar. Deze worden waarschijnlijk nooit meer als kantoren gebruikt, want internet heeft de manier waarop mensen werken voorgoed veranderd. Als je overal online kunt werken, hoef je geen vaste kantoor meer te hebben. Veel van deze gebouwen zijn eigendom van pensioenfondsen en institutionele beleggers, die hun vastgoed een hogere boekwaarde geven dan de werkelijke huurwaarde. Zowel beleggers als banken willen de 'zeepbel' van overgewaardeerde vastgoed niet doorprikken, en daarom blijven zoveel panden nutteloos leeg staan. Wie komt in actie?
 2. Tekort aan woningen voor mensen met een kleine beurs: onderzoek in Amersfoort laat een wachtlijst zien van meer dan 12.000 mensen - studenten, vluchtelingen, zorgcliënten, singles, starters enz. Veel mensen beschikken niet over de vaste banen en stabiele inkomen die banken eisen om een ​​hypotheek te krijgen - en zullen daar ook nooit over beschikken. Traditionele koopwoningen en appartementen zijn daarom voor deze mensen onbereikbaar. Een nieuwe oplossing is nodig - de One Planet FlexApartments!

(Old)Team

Een coalitie van sterke partners, met One Planet als penvoerder voor de marketing, verkoop en project-engineering. Inmiddels is de rol van One Planet door Bouwbedrijf Huurdeman te Amersfoort overgenomen.

Paul Heistein

Dick Hoogendoorn

Auke de Vor

Ton Vollebregt

Rob Besemer

Harold Arts

Ed Standaart

John Vranken

Old contact ...... -> ...... New contact

paul.heistein@oneplanet.org               I.dewolf@huurdeman.nl
tel. 06-52401947                                  tel. 06-15290369

Onze eerste test-unit, gebouwd in 1 dag met 2 man! Klik hier voor 360-view. 2017-07-27 10.03.24 

Transformatie stappenplan voor uw gebouw

Met FlexApartments kunt u uw hele gebouw omtoveren tot kleine woningen voor mensen met een kleine beurs - studenten, zorgcliënten, starters, singles, eenoudergezinnen, mensen met sociale urgentie, gepensioneerden enzovoort.

Voordelen van een vacuumsysteem

Het wc-, wastafel-, douche- en keukenwater wordt weggezogen door een 50mm polypropyleen buis met een krachtig vacuüm van minus 0,5 Bar. Wij gebruiken hiervoor de technologie van het Noorse bedrijf Jets. Hun zeer betrouwbare systemen worden gebruikt in meer dan 60,000 toepassingen, waaronder cruiseschepen, grote stadions, gebouwen van diverse formaat, treinen, festivals als Lowlands enzovoort. Voordelen: (klik op plaatje)

 • Geen gaten in vloer of plafond van het gebouw; geen sloopwerk; woningen kunnen overal flexibel geplaatst worden
 • Milieuvoordelen; 1 liter water per wc-spoeling i.p.v. 6-7 liter
 • Hele gebouw en alle woningen op één leiding van 50mm
 • Vacuümpomp kan tot 200m verderop geplaatst worden; zeer geschikt voor onder andere het produceren van biogas
 • Robuust, sterk, zeer betrouwbaar
 • Lucht uit wc wordt weggezogen (vergelijkbaar met vliegtuig-wc's); dus eigen ventilatiesysteem

Plug-&-Play badkamer-keuken

De badkamer en keuken worden in twee kant-en-klare prefab modules geleverd, ieder op een pallet. Elke unit kan door twee personen kan ieder unit binnen ongeveer één uur geïnstalleerd worden. De water-, vacuüm-, elektra- en ventilatiesystemen worden via snelkoppelingen aangesloten op de 'navelstreng' nutsvoorzieningen in de gang. Hieronder ziet u een compacte 'natte cel' voor bijvoorbeeld een studentenwoning. (klik op plaatje)

Hoogwaardig sandwich-paneel voor wanden, daken en deuren

U kunt kiezen uit verschillende panelen, afhankelijk van uw behoefte. Bijvoorbeeld hout-en-kurk, of MDF-en-mineraalwolvulling. Allemaal met brand- en geluid certificatie.

Wij meten eerst uw gebouw met een digitale laser op, dan maken we een 3D-model van alle woningen inclusief badkamer-keukens en leidingen. In de fabriek worden de 'IKEA-paketten' voor uw woningen op maat gemaakt, zodat ieder pakket precies past. Op locatie kunt u het vervolgens als een LEGO-doos snel en efficiënt in elkaar zetten.

Door deze maatwerk-prefab krijgt u een betere product tegen een lagere prijs. En u bespaart veel arbeid en sloopwerk op de projectlocatie. Daardoor kunt u de doorlooptijd van uw project aanzienlijk verkorten. (klik op plaatjes)

PROJECTDOEL

Het leveren van FlexApartments in flat-pack of modulaire 'IKEA-kits' inclusief badkamer en keuken, zodat huurders en gebouw eigenaren snel, flexibel en kostenefficiënt leegstaande gebouwen met kleine woningen kunnen vullen. Indien gewenst, kunnen de bewoners zelf hun eigen ruimtes bouwen, met behulp van een installateur om de woning aan te sluiten op de centrale nutsvoorzieningen.

Project status

One Planet heeft in 2016 haar eerste prototype-appartement van 18 m2 gebouwd - zie Kit House. Op basis daarvan hebben we in 2017 een tweede showmodel van 27 m2 in Amersfoort gebouwd. Zie de foto's hieronder. Dit tweede model maakt gebruik van een eenvoudiger ontwerp en een unieke nieuw vacuüm-rioolsysteem. Vanaf nu kunnen we FlexApartments met een coalitie van drie sterke partners commercieel aanbieden. Hieronder ziet u de bouw van ons tweede model - klaar binnen één dag met twee arbeidskrachten! Bouwbedrijf Huurdeman heeft inmiddels een 'derde generatie' gebouwd en biedt dit nu voor commerciële projecten.

Informatie

Download: Flex Apartments Brochure

Als uw gebouw beschikt over een hoog plafond, kunt u een slaap-platform boven de badkamer-keuken unit plaatsen, met additionele meubel-modules eromheen. Klik op het plaatje om te vergroten.

Hieronder ziet u een 'birds eye-view' van een FlexApartment.

Hieronder zijn de panelen monteurs aan het werk - één woning in één dag met twee arbeidskrachten!

Elke woning heeft zijn eigen geïsoleerde sandwich-paneelwand, met extra steenwol tussen de woningen. Dus geen geluidsoverdracht tussen de woningen, en een hoge brandwerendheid.  

Hieronder ziet u de ENIGE aanpassing in het bestaande gebouw = 1 gat met een diameter van 80 mm in de muur voor de 50 mm vacuümleiding plus 20 mm voor de watertoevoer.