De Groene Speurtocht

De Groene Speurtocht

In 2009 vierde Amersfoort haar 750e verjaardag, d.w.z. sinds de stad officiële stadsrechten van de bisschop in Utrecht heeft gekregen. Hiervoor was een festival georganiseerd. Een van de organiserende partijen, Stichting ANYtime, heeft One Planet gevraagd iets inspirerends over duurzaamheid te maken. One Planet heeft hiervoor een partnerschap gesloten met het adviesbureau DHV, en gekozen om iets educatiefs en actiefs voor kinderen te bouwen. Met als thema: Voetafdruk.

Dit is een superleuke speurtocht-attractie geworden, in een circustent van circa 120 m2, ontworpen, en gedurende 1 week geleid en bemand door One Planet en DHV en haar medewerkers. Door alle 14 duurzaamheidsuitdagingen aan de gaan kregen kinderen de nodige stempels in hun Groene Passport om een lekkere prijs te winnen!

De Groene Speurtocht was een succes met circa 120 kinderen en de organisatie van het festival, Parade, heeft One Planet uitgenodigd om er een permanente tentoonstelling van te maken, die in Nederland en in de buurlanden met de Parade festival kon rondreizen. Maar One Planet had geen middelen of capaciteit om een permanente feature van te maken; het was een hele leuke week met circa 120 kinderen, maar meer dan 1 week van onbetaalde tijd konden onze medewerkers niet geven.

Click: Welkom Groene Speurtocht

Borden Groene Carrousel-V2