Licht & Snel

‘Licht & Snel’

One Planet werkte samen met Raf van Hulle uit België met het schrijven en vertalen in het Engels van zijn avonturenboek over de Sun Trip-race van 12.000 km langs de Zijderoute 2018, van Lyon in Frankrijk naar Guangzhou in China, op een zonne-energie tandem fiets. Raf won deze race in een zeer overtuigende 44 dagen, bijna 1500 km voor op zijn naaste rivaal die na 50 dagen binnenkwam.

Het leest als een spannende roman. Je voelt de hitte van de concurrentie in je nek, 24×7 op je hielen knijpen terwijl je altijd probeert voor te blijven. Je moet licht en snel reizen en elke tactiek en truc gebruiken die je tot je beschikking hebt om het einddoel te bereiken. Op sommige plaatsen reed Raf als eerste over het frisse nieuwe asfalt van de zijderoute, waardoor een pioniersstreep in het zachte asfalt achterbleef. Soms moet je leven van bushmeat, zwemmen met een slang, of in het wild slapen tot het gehuil van een wolf. En steek verschroeiende woestijnen over waar de angstaanjagende winden je tot de vergetelheid kunnen blazen. De gevaarlijkste aflevering van de hele reis was toen een dronken chauffeur in Rusland uitwijkde om Raf te passeren, zijn auto crashte,  gewonden raakte en de meute Raf wilde lynchen. Oei, die politieman arriveerde op het nippertje en zei tegen Raf ‘snel weg gaan!’

Alleen als mens en machine perfect samenwerken, maak je kans. Via deze link kunt u het boek in het Nederlands bestellen, of u kunt contact met Paul Heistein nemen om een ​​exemplaar in het Engels te krijgen. Dan kun je dit avontuur opnieuw beleven vanuit de veiligheid van je fauteuil!

Het boek kostte One Planet veel werk, maar we hebben veel praktische kennis, inzichten en contacten opgedaan voor onze eigen ‘Solar Explorer’ ambitie om ‘met de zon te rijden’ 26.000 km van Amersfoort naar Brisbane zonder één druppel fossiele brandstof te gebruiken.

Contact:  Paul Heistein, paul.heistein@oneplanet.org tel +31-6-52 40 19 47

Onder: man met een missie! Ver vooruit op het peloton op de lege weg …

Hieronder; de eenzaamheid van een pionier die ’s nachts in de lege woestijnen van Azië uitrust …

Hieronder; hmm… vraagtekens… je moet onderweg lokaal eten, dat kan je niet vermijden, maar Raf krijgt het ongemakkelijke gevoel dat dit misschien honden- of kattenvlees is dat ze hem serveren …

 

Hieronder; het zijn alleen jij en de kamelen en de brede horizon terwijl je met de zon naar het oosten rijdt …

Hieronder; het boek staat vol met technische en praktische details; voor het geval u ook door de avonturen-bug wordt gebeten, en u ook ‘op pad’ wilt gaan om de wereld vanaf het zadel te ontdekken!

Hieronder; Raf baant zich een weg door onbekende en drukke steden, waar mensen in vreemde talen praten …

Hieronder; wie is deze vreemdeling met blauwe ogen op een rare fiets die samen met ons op de veerboot komt!

Hieronder; eindelijk, na 12.000 km, alle glorie voor de winnaar! Maar waar is de concurrentie? Oh ja… ze zijn allemaal zo ver achter dat het nog een week zal duren voordat de nummer twee arriveert!

Via this link kunt u het boek in het Nederlands bestellen, of u kunt contact opnemen met  paul.heistein@oneplanet.org tel +31-6-52 40 19 47 voor een exemplaar in het Engels. Dan kun jij ook met de zon meereizen!