OV-Navigator

OV-Navigator

Tegenwoordig is een geïntegreerde OV9292 travel-assistant op een smartphone heel normaal.  Maar in 2008 was de App nog de smartphone beschikbaar.

In 2008 had One Planet contact met een traffic-deskundige bij Grontmij. Ze hebben, samen met Numa Groep, een projectteam gevormd om te kijken of – met de (12,000) werknemers van Essent als proefkonijn – er een end-to-end reizigers informatiesysteem gebouwd konden worden, waarmee employees per trein, bus, fiets en Greenwheels naar hun werk kunnen komen, zonder hun bedrijfsauto’s te gebruiken. Hiermee kon Essent CO2 sparen, want Essent had toen een programma voor de reductie van CO2 in gebouwen en transport. Wij noemde deze ambitie de “OV-Navigator” ofwel: laat het systeem een huis-tot-werk transportsysteem uitrekenen, zonder gebruik van een privé auto.

Dit end-to-end systeem vereiste een koppeling van verschillende databases – trein, -bus,  -Greenwheels en OV-fietsen. Het sleutelstuk hierin was de trein data, want dat was de backbone van het OV-systeem. Na diverse project meetings, is gebleken dat de directeur van de OV-informatiebank niet bereid was om zijn OV-data met ons te delen. Er was geen duidelijke reden hiervoor gegeven. Wij dachten “Wij helpen om meer mensen met de trein te laten reizen, wij brengen meer klanten naar NS! Dat is ook goed voor het milieu.” Maar hij zag het niet als zijn taak om initiatieven als de onze te helpen.

One Planet, Grontmij en Essent zijn hiermee gestopt met hun ambitie voor een OV-Navigator. Want er was geen systeem mogelijk zonder de trein reisdata. Zonder NS als meewerkende partner, had het initiatief geen zin.