Herontwikkeling Regentesselaan

Herontwikkeling Regentesselaan

Op initiatief van One Planet, hebben de gemeente Amersfoort, De Waag, de bewoners van Regentesselaan en Bureau Groenadvies samengewerkt aan een plan om het oude straateinde van de Regentesselaan, voorheen een onaantrekkelijke beton-en-asfalt draaicirkel voor auto’s, om te turnen in een groengebied met bomen en een fietspad. Tegelijkertijd is de ingang van De Waag verplaatst van de zijkant in Regentesselaan naar de voorkant op Stationsplein. Omdat alle partijen achter dit plan stonden, heeft de gemeente de herontwikkeling doorgevoerd.

Vroeger was het zo:

Bureau Groenadvies en One Planet hebben dit plan voor Regentesselaan gemaakt:

En nu is het zo, na de uitvoering van ons plan:

 

Een bijkomende voordeel van de nieuwe situatie is dat de planten een barrière vormen voor wildplassers in de schuilhoek bij One Planet.

Na de uitvoering van dit plan voor Regentesselaan, hebben enkele bewoners aan de andere kant van het gebouw,  One Planet gevraagd om mee te werken aan vragen om een vergelijkbare vergroening van de Berkenweg.

De bewoners van de Regentesselaan hebben One Planet tevens gevraagd een oplossing te vinden voor zwerfafval en wildplassen op het stationsplein.

Deze twee additionele uitdagingen bewaren we voor de toekomst, wanneer One Planet meer tijd en capaciteit heeft. Maar wij hebben nu al ideeën voor mogelijke oplossingen!