Weg van de Wereld

Weg van de Wereld

Af en toet doet One Planet dingen waar wij gewoon zin in hebben! Zoals…
  • Een reis met onze medewerkers naar CAT in Wales   http://www.cat.org.uk/index.html
  • En naar Eden Project in Cornwall  http://www.edenproject.com/#x7UzRDviyGMHb2R5.97
  • Een Soup-&-Film avond organiseren over “Omnivores Dilemma” met een uitgebreide discussie daarna.
  • Een live simulcast van de TEDx Talks bij de Universiteit Utrecht regelen, in onze Savannah Room bij One Planet, zodat de lokale burgers in Amersfoort mee kunnen kijken.
  • Een lezing van een dame die 28.000 km fietst. Hoeveel CO2 bespaart dat ten opzichte van vliegen? Zie beneden …
Met duurzaamheid zijn de interessante onderwerpen nooit uitgeput…
—————————————————————————————
Beste vrienden,
One Planet nodigt u uit voor een avontuurlijk verhaal over een vrouw op een wereldreis op woensdag 21 juni van 19.00 tot 21.30 uur op Stationsplein 16, Amersfoort
Marica van der Meer neemt u graag mee op de fiets van Nederland naar Australië, een reis van 28.000 km in 15 maanden. Haar verhaal gaat over theedrinken in Turkije tot reizen door het gastvrije Iran, waarmee ze alle vooroordelen over deze landen ontkracht. Gedurende drie maanden fietst ze in haar eentje door China, waarbij vooral de politie een belangrijke rol speelt. In Myanmar wordt ze achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes, maar in de rest van Azië wordt ze juist op handen gedragen. In Australië zijn ze niet erg blij met fietsers op de openbare weg en staat ze meer op het niveau van een dakloze.
 
Tijdens een twee uur durende lezing laat Marica van der Meer prachtig beeldmateriaal zien en vertelt ze anekdotes over de meest indrukwekkende gebeurtenissen tijdens deze fascinerende reis. Marica schreef meerdere boeken: Van vuur naar ijsRond Afrika en haar laatste boek Weg van de wereld, over haar fietsreis van Nederland naar Australië, verschenen in februari 2016.
U vindt ons op 50 meter afstand tegenover de ingang van NS-Amersfoort in Stationsplein 16, 3818 LE Amersfoort. PS: er is helaas geen lift voor mensen in een rolstoel.
 Stichting One Planet heeft als doel het bevorderen van duurzaamheid waarbij het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot tot een minimum worden beperkt. Wij bedenken en realiseren projecten die bijdragen aan duurzaamheid. En … fietsen van Nederland naar Australië, omdat je de verjaardag van je vriendin in Sydney wil bijwonen (zoals Marica), is een avontuurlijke manier om aardig wat CO2 te besparen!
Wij zien u graag op woensdag 21 juni om 19:00 uur voor een boeiende lezing met achteraf ruimte voor vragen!

Met vriendelijke groeten / kind regards, Paul Heistein, Tel: +31 6 5240 1947, paul.heistein@oneplanet.org

One Planet Foundation, Stationsplein 16, 3818 LE Amersfoort, 
www.oneplanet.org, Tel: +31 33 7370 652