Wat wij doen

Wat wij doen

One Planet bedenkt en realiseert duurzaamheidsprojecten. Door partners en financiering aan te trekken worden nieuwe duurzame producten en diensten stapsgewijs ontwikkeld en op de markt gebracht.

  1. Definieer concreet wat je wilt: maak een voorlopige tekening, ontwerp of voorstel. Welk nieuw product of dienst gaat u ontwikkelen? Welke probleem gaat het oplossen? Voor wie? Beschrijf ‘de droom’ in woord en beeld. Een realistische doelstelling zal mensen en geld aanlokken.
  2. Zoek steun: zoek naar mensen, bedrijven en sponsoren om samen met u en One Planet, het idee verder te ontwikkelen. Definieer een gemeenschappelijk doel, maak afspraken over de rollen en wie wat gaat doen. One Planet kan werkruimtes, faciliteiten, advies, een netwerk en soms tijd bieden.
  3. Stel een project op: samen met onze partners .Maak het ,SMART = specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en actueel. Dan gaat het team aan de slag.
  4. Ontwikkel een ontwerp of prototype: samen maken we een voorlopig ontwerp en een prijsberekening.
  5. Zoek een launching customer: vindt een partner of sponsor voor het prototype. Vaak investeert One Planet tijd in de ontwikkeling en betaalt de partner of sponsor de materialen en out-of-pocket kosten.
  6. Bouw een prototype: dit laat aan de klant of sponsor zien dat het werkt.
  7. Ga de markt op: begin met partners en klanten, met de levering van het nieuwe duurzame product of dienst.

KRAAMKAMER

Stichting One Planet is een kraamkamer voor projecten die bijdragen aan duurzaamheid met minder CO2 uitstoot. Wij bieden een juridisch platvorm en werkplekken waar nieuwe ideeën stapsgewijs uitgewerkt kunnen worden.